keskiviikko 8. joulukuuta 2021

Joko saa alkaa yrittää toista lasta?

Jo tätä esikoista suunniteltaessa ajateltiin, että halutaan lapset (kaksi tai kolme) pienellä ikäerolla. Sektiopäätös sitten hieman hidastutti tässä asiassa, koska sektion jälkeenhän suositellaan raskauksien väliksi vähintään vuosi. Mutta kun me niin kovasti haluttaisiin jo sekin toinen muksu.

Neuvolaan laitoin aiemmin kysymystä, että voisiko mitenkään olla mahdollista ajatella, että jättäisinkin pillerit pois jo tässä vaiheessa, kun esikoinen on 7,5kk. Melko jyrkkä ei sieltä sitten tuli kuitenkin. Ja ymmärtäähän sen. Mutta kun se ei ollut se vastaus, minkä olisin halunnut kuulla.

Mielestäni olen palautunut sektiosta erittäin hyvin. Haava ei tulehtunut missään vaiheessa, mitään paikkaa ei arista, ei ole selkäsärkyjä, virtsankarkailua eikä muutakaan normaalista olotilasta poikkeavaa. Kierto nyt on tietenkin täysin sekaisin, mutta rohkenisin väittää sen johtuvan minipillereistä. Myöskin kun olen jo päässyt tähän kotoilun makuun, niin töihinpaluu ei huvittaisi tippaakaan parin kuukauden päästä. Mutta siltä nyt tuskin voin välttyä kuitenkaan, koska hoitovapaalle jääminen on taloudellisesti mahdoton ajatus tässä vaiheessa.

No, varasin kuitenkin lääkäriajan yksityiselle puolelle, naistentautien ja synnytysten erikoislääkärille. Olenhan ennenkin käynyt kalliilla erikoislääkärin vastaanotolla käytännössä turhaan, joten samahan se oli taas käydä.  (Täältä voit lukea lisää tästä aiemmasta käynnistäni, kun yritimme esikoistamme)

Lääkäri kutsui minut huoneeseen ja kysyi, kuinka hän voisi olla avuksi. Kerroin sitten lyhyesti, että haluaisin jo raskautua uudelleen, vaikka edellisestä synnytyksestä oli vasta 7,5 kuukautta aikaa. Ja sekin synnytys päättyi kiireelliseen sektioon. Lääkäri kuunteli ja kyseli lisäkysymyksiä ja kirjoitteli asioita ylös. Sitten hän tutki perinpohjaisesti kaiken. Ultraäänellä katsottiin myös kohdun arpi sekä munasarjat. Vasemman puolen munasarjaa sai etsiä jonkun aikaa, meinasi jo iskeä pieni paniikki, että mihin se on oikein hävinnyt raskauden aikana. 😀 Mutta löytyi onneksi jostain suolen välistä/takaa. Tätä toista munasarjaa etsiessä samalla tuli tutkittua muualtakin, eikä löytynyt mitään poikkeavaa, esim. nestettä vatsaontelosta tmv.

Kohdun arpi oli parantunut erinomaisesti. Normaalisti tässä vaiheessa saattaisi vielä näkyä esim. arpikudospuutoksia tai muuta vastaavaa, mutta minun kohdallani arpi oli parantunut täydellisesti. Myös ihon pinnalla näkyvä arpi on mielestäni äärettömän siisti ja huomaamaton. Kohtu oli ilmeisesti nyt normaali, eteenpäin kallistunut. Aiemmin ennen raskautta kohtu oli taaksepäin kallistunut, mutta ilmeisesti raskaus on "kallistanut" kohdun normaaliin suuntaan. Toki aiemminkaan kohtu ei mitenkään kovasti ollut taaksepäin kallellaan, että varmaan hyvinkin mahdollista, että raskaus on sen kääntänyt oikeaan suuntaan. En tiedä, kun en ole alan asiantuntija, mutta olen superhyvä googlailemaan asioita. 😁

Munasarjat oli normaalit ja mitään poikkeavaa ei löytynyt. Myöskään mitään riskiä seuraavaa raskautta ajatellen ei siis löytynyt. Lääkärin kanssa vielä keskustelimme uudelleenraskautumisesta, ja hän totesi, ettei näe mitään syytä, etteikö uutta raskautta voisi alkaa yrittää vaikka samantien. Tämä oli mahtava uutinen!

Tähtäsin lääkärikäynnin juuri sille päivälle, jolloin olisi pitänyt käydä apteekissa ostamassa lisää pillereitä, mikäli uusi raskaus ei olisi vielä ollut suositeltavaa. Mutta koska lääkäri näytti vihreää valoa, en siis hakenut lisää pillereitä. Nyt olen ollut jo reilu kuukauden ilman pillereitä. Jännää!

Edellisen kerran, kun aloimme siis yrittää esikoistamme, tilanne oli jotenkin todella stressaava. Mielessäni pyöri kaikki maailman vaihtoehdot siitä, että entä jos ei voidakaan saada lapsia. Olisiko vika minussa vaiko miehessäni. Aiemmin siis itse kävin lääkärillä tarkistuttamassa, että kaikki oli kunnossa ja teimme myös miehelleni spermatestit, joiden tulos oli kylläkin erittäin epäilyttävä. Stressasin aina koko kierron ajan, että onkohan nyt riittävästi peittoa heiluteltu ja oliko oikeaan aikaan, riittääkö kaksi kertaa päivässä seksiä, entä jos siittiöt ei pääsekään perille, pitäisikö varalta nostaa jalat ylös (tai vaikka seistä päällään hetken 😂), syödäänköhän nyt riittävästi vitamiineja ja muuta.. Eli käytännössä stressasin aivan kaikkea. Sitä yritämme nyt tällä kertaa välttää. Nimittäin meillähän tärppäsi juurikin sillä kierrolla, kun päätimme olla yrittämättä. Ei sitä siis turhaan sanota, että ei pitäisi stressata. 😀

Toivon, että esikoinen pitää meidät sen verran kiireisenä, että ei ole aikaa stressata ovulaatiota sun muuta. Lisäksi uskon muutenkin, että jonkun aikaa menee kierron palautumisessa normaaliksi, tämän minipillerisotkun jälkeen. Eli yritetään vaan olla normaalisti, ja tärppää sitten kun tärppää. 😊 Yritän nyt myös olla tekemättä mitään isompaa numeroa tästä asiasta. Viimeksi piti jo yrittämisvaiheessa kertoa sadalle läheisimmälle kaverille asiasta, joka sekin varmaan omalta osaltaan toi lisää stressiä. Pää kylmänä siis eteenpäin! 😊



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joko saa alkaa yrittää toista lasta?

Jo tätä esikoista suunniteltaessa ajateltiin, että halutaan lapset (kaksi tai kolme) pienellä ikäerolla. Sektiopäätös sitten hieman hidastut...