lauantai 7. elokuuta 2021

Uudet (käytetyt!) Britax -merkkiset vaunut ja lisätarvikkeet

Pakko päästä hehkuttamaan uusia vaunujamme. Ostettiin käytettynä Britax Go -yhdistelmävaunut. Rakastuin näihin aivan kerta heitolla! Ollaankin nyt käyty vaunulenkillä todella ahkerasti. Tuntuu hyvältä päästä "pitkästä aikaa" kunnolla vaunulenkille. Nyt tässä sateisten ilmojen ja oman laiskuuteni takia vaunulenkit on jäänyt todella vähälle, mutta nyt ei ole oikeastaan enää tekosyitä. 😀

Alunperin siis meillä oli Brio Happy -merkkiset vaunut. Nämä ovat siis hieman vanhemmat, mutta aikanaan kuulemma kovinkin tykätyt vaunut. Yhdistelmävaunut olivat nämäkin, eli erillinen pehmeä kantokoppa ja ratasosa sitten erikseen. 

No, näistä uusista vaunuista. Koettiin, että tarvitsimme vaunuihimme kääntyvän etupyörän. Tätä ominaisuutta meidän aiemmissa vaunuissa ei ollut, eikä sitä kyllä osattu edes kaivata. Ennen kuin pääsimme kurvailemaan matkarattaillamme, joissa on kääntyvät etupyörät. Kyllähän ne kulki niin nätisti, että päädyimme katselemaan tällä ominaisuudella varustettuja vaunuja. Ja löytyihän ne melko nopeasti. Ja tämä kyseinen yksilö vieläpä melko edullisesti.

Ensikosketus näihin Britaxeihin, ja olin aivan myyty! Ensinnäkin ne kääntyvät eturenkaat. Se teki niin todella paljon helpommaksi vaunujen työntämisen. Nämä Britaxit on myös todella kevyet, joten senkin puolesta liikkuminen niillä on niin helppoa. Ja yhdellä kädellä työntäminen (koska toisessa kädessä on yleensä kahvi, puhelin tai jäätelö 😁) on todella helppoa ja kevyttä näiden kääntyvien pyörien ansiosta. Ja myös tarvittaessa vähän offroadiakin pystyy näillä ajamaan. 😁 Mutta renkaat on myös vaihdettavissa talvea varten isompiin renkaisiin, jotka on lukittavat. Helpottaa varmasti kovasti sohjolla vaunuilua.

Kantokoppa meillä on täysin musta, ja todella kaunis. Kuomun saa pitkälle aurinkosuojaksi, ja kuomussa on myös kurkistusluukku/tuuletusluukku. Olisin kuitenkin kaivannut tähän kantokoppaan vielä sellaista ominaisuutta, että pääpuolta pystyisi nostamaan hieman ylemmäs. Joissain vaunuissa käsittääkseni sellainen on, mutta tästä en kyllä keksinyt, että kuinka se toimisi.

Tähän on helposti vaihdettavissa myös istuinosa/ratasosa, millä nimellä se sitten ikinä kulkeekaan. Meidän versiossa se on ruskea. Ihana, kun värit on tällaisia, että sopivat sekä tytöille että pojille, mutta miellyttää myös äidin silmää. 😊 Tässä kuvassa ollaankin pelaamassa frisbeegolfia juhannuksena. Hyttyssuoja vaan paikalleen, niin neiti sai nukkua päiväunensa rauhassa. 

Jokaisessa kuvassa näkyy myös tämä näppärä tarvikepussi. Meillä vakiovarusteina siinä on aina tuttipullo sekä yleensä kahvikuppi. 😁 Äidille kelpaa kahvi usein. 😁 Tässä meidän versiossa on myös oma pieni tasku avaimia varten. Näppärän kokoiseen tavarakoteloon mahtuu lisäksi vielä puhelin, joten kaikki tarvittava mahtuu kyytiin. 

Sadesuojana meillä on käytössä yhteistyössä Lastentarvikkeen kanssa saatu Emma-sadesuoja. Värinä tietenkin perussievä musta, ja reunoilta löytyy heijastimet. Edellisten vaunujen sadesuojaan verrattuna tässä Emma-sadesuojassa oli vaikka minkälaisia pieniä lisäyksiä ja helpotuksia. 


Ensinnäkin tämä suojaa oikeasti KOKO vaunut. Tämä kurkistusreikä on tässä riittävän pieni, että kovemmallakaan sadesäällä ei liikaa vettä pääse naperon naamalle. Tämän kurkistusaukon saa suojattua myös läpinäkyvällä suojalla, joka kiinnitetään tarroilla paikalleen. Kovemmassakin tuulessa se pysyy suojana. Muovisuojan pystyy myös rullaamaan tuohon ylös, kuten kuvassa, jos ei sada niin paljoa. (Huomatkaa myös kuvassa pilkistävä vaunulelu, jota napero haluaa esitellä 😁.)

Kun vauvan haluaa saada rattaista pois, ei tarvitse ensin purkaa koko suojaa pois vaunujen päältä, vaan sitä varten menee vetoketju tuosta keskeltä. Kuinka näppärää! Voi jättää vaunut sadelenkin jälkeen esimerkiksi eteiseen vaan kuivumaan, eikä tarvitse heti irrottaa suojaa.

Takaosasta löytyy myös kurkistusluukku. Jos on käytössä esimerkiksi istuinosa ja naperolla on katse menosuuntaan, niin työntäjä voi silti helposti kurkistella rattaiden meininkiä takapuolella olevasta kurkistusluukusta.

Sadesuoja kulkee näppärästi sille tarkoitetussa pussukassaan. Siinä on tarrakiinnitys, jolla sen saa roikkumaan esimerkiksi vaunujen runkoon. Näin se kulkee aina matkassa. Suomen sää kun on aina niin yllättävä, että koskaan ei tiedä, milloin tulee vettä niskaan. 😁 Ensimmäisessä kuvassa näkyy, missä me kuljetamme sadesuojaa. On nopea kaivaa se tuosta vaunukopan alapuolelta pussistaan pois sateen yllättäessä. 

Emma-sadesuojat sopii yleisimpiin vaunu- ja ratasmalleihin, sekä myös matkarattaisiin. Näppärästi kuminauhalla kiristyvä suoja on helppo nopeasti vetäistä vaunujen suojaksi. Ei tarvitse kiinnitellä sen kummemmin mihinkään. Värivaihtoehtojakin löytyy
erilaisia,  pinkistä harmaaseen, kuviolliseen, seeprakuosilliseen, aina mustaan saakka. Emma-sadesuojia voi tilata täältä, tai ostaa suoraan Lastentarvike-myymälöistä ympäri Suomen.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joko saa alkaa yrittää toista lasta?

Jo tätä esikoista suunniteltaessa ajateltiin, että halutaan lapset (kaksi tai kolme) pienellä ikäerolla. Sektiopäätös sitten hieman hidastut...