keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Matkailijan parhaat hankinnat: MATKASÄNKY ja MATKALAUTANEN (yhteistyössä Emma Lastentarvikkeen kanssa)

Päätettiin ottaa taas yhden yön pikareissu pohjoiseen juhannuksena. Autolla lähdettiin matkaan ja ajoa oli reilu parisen tuntia. Juuri ennen juhannusta tajuttiin, että matkasänkyhän meidän on ehdottoman pakko hommata reissulle, jotta napero saa nukkua yön rauhassa. Siispä sitä etsimään kiireellä torstaiaamuna.

Tarkoitus oli ostaa mahdollisimman halpa sänky, joka mahtuu pieneen tilaan, on laadukas ja siinä on oltava lisäpohja, jolla saa naperon nostettua ylemmäs. Itse kun olen hippasen alle 155cm pitkä, niin hankalaksi voi käydä, jos ei yllä pinnasängyn pohjalta nostamaan vauvaa syliin. 😅

Löysimme jotain vielä parempaa, kuin mitä olimme osanneet edes etsiä. Yhteistyössä Emma Lastentarvike brändin kanssa sain alennusta tästä maailman parhaimmasta (mitenkään liikaa tätä kehumatta 😂) matkasängystä. Täältä pääset Lastentarvikkeen verkkokauppaan tutustumaan tuotteeseen paremmin. 

Ensimmäisenä, kun paketin avasin, esiin paljastui pahvilaatikon sisältä erittäin sievä ja kompaktin kokoinen kantokassi, jonka sisällä tämä kyseinen sänky oli. Painoa tällä oli paketin mukaan 10kg, mutta ei kyllä todellakaan tuntunut siltä. Paljon kevyemmäksi olisin luullut. Pointsit myös fiksusti suunnitellusta kassista, joka jättää sängyn renkaat kassin ulkopuolelle. Ei tarvinnut edes kantaa kassia, sillä sitä pystyi vaan rullaamaan pystyasennossa. Helpotti meidän tavaranpaljoudessa erittäin paljon!


Perille päästyämme heti ensitöikseni kasasin sängyn, jotta mini pääsee päikkäreille sänkyyn heti, kun on tarvis. Majoituimme yön siis sellaisessa pienessä Villassa (tai mökissä, miten sen nyt ottaa). Matkaseurana meillä oli myös minun vanhemmat sekä siskontyttöni. Meillä oli mökin nurkassa oma huoneemme, johon sitten levittäydyimme. Sijoitimme matkasängyn huoneen reunaan ja pönkkäsimme sängyt kiinni matkasänkyyn. Paketissa oli mukana myös remmi, jolla sai kätevästi kiinnitettyä matkasängyn kiinni sänkyyn.

Matkasängyssä oli lisäpohja, jolla sai siis nukkumistason ylemmäs. Lisäpohja oli juuri oikealla korkeudella näihin sänkyihin verrattuna. Ei tarvinnut itselläni paljoa liikkua, jotta sain yöllä laitettua naperolle tutin suuhun. Oli myös äärimmäisen helppo nostaa vauva pois sängystä yöimetystä varten.

.

Ja tässä sängyssä on lisäksi laskettava reuna! Olen varmaan niin vanhanaikainen, mutta en todellakaan tiennyt, että tällaisia hienouksia voi matkasänkyihinkin saada. 😂 Muistan, kun pikkutyttönä matkusteltiin ja pikkuveljeni nukkui vielä pinnasängyssä, niin hänellä oli sellainen sininen, erittäin syvä matkasänky, jonne vain isä pystyi vauvan nostamaan. Kukaan muu ei yltänyt. 😂 Ja kokoon taitettunakin sänky vei kamalan paljon tilaa. Mutta selkeästi on tultu eteenpäin tässäkin matkasängyn suunnittelussa.  😂 

Vasemmassa kuvassa siis sängyn reuna on laskettuna ja oikeassa nostettuna normaaliin korkeuteen.
Muita pieniä ja huippuja ominaisuuksia sängyssä on muun muassa renkaat toisessa reunassa. Oli helppo liikutella sänky sopivaan kohtaan renkaiden avulla ja nukkuva vauva ei herännyt edes sänkyä liikutellessa. 😂 Lisäksi sängyn päädyssä on taaperoille oma exit-luukku. Vetoketjulla avattava luukku, josta taapero pääsee sitten itse liikkumaan pois herättyään. Ei tarvitse enää sitten edes nostella taaperoa pois sängystä. Kuinka näppärää! 😂 Meillä koirat rakastaa nukkua sängyn alla. Mietittiinkin mieheni kanssa, että josko kehittelisi oman koira-alustan tuonne pohjalle, niin pääsisi koirat yöksi nukkumaan "koppiin" ja vauva voi nukkua turvallisesti yläpuolella. 😂 Mutta ehkä emme suosittele tätä, sillä sänky tuskin kestää kahta 30-kiloista koiraa sekä vauvaa. 😂

Tähän tuotteeseen olen kyllä aivan todella tyytyväinen ja voin aivan superkovasti suositella tätä kyseistä tuotetta myös muille matkustelijoille. Ja käyhän tämä myös esim. mummulaan yökyläilysängyksi. Ja on vieläpä väriltään todella kaunis ja ajaton harmaa. 👍👍👍

Toinen juttu, josta tuli meille kiireisille reissaajille ehdottoman tärkeä ja hyödyllinen, on matkalautanen. Tässä, kun muutama viikko takaperin aloiteltiin kiinteiden maistelu, ja nykyään sitä sosetta menee jo reilusti enemmän, niin tarvitsimme jonkin sortin astian, jossa kuljettaa valmiiksi lämmitettyä sosetta. Tarkoitus oli mennä läheiseen kotaan paistelemaan makkarat ja samalla antaa vauvalle sosetta. Sitä varten siis tarvittiin kannellinen rasia, jossa voidaan sose kuljettaa. Ja jälleen kerran sellainen löytyi yhteistyössä Emma Lastentarvikkeen kanssaTäältä löytyy tämä kyseinen tuote.

Kodassahan ei mikroa ole ja ei viitsitty alkaa nuotiolla lämmittelemään soseita, joten mökillä lämmitettiin ruoka valmiiksi ja lompsittiin sitten kotaan makkaranpaistoon. Mukaan ei siis tarvittu muuta, kuin tämä matkalautassetti (ja tietenkin ne omat makkarat). Kansi piti näppärästi soseet mukana ja lämpimänä lyhyen kävelymatkan ajan ja lusikka kuuluu tähän pakettiin jo valmiina. Kodassa vaan makkarat tulille ja neidille soseet esille.

Olihan se erikoinen kokemus pikkuneidille syödä sosetta kerrankin jossain muualla, kuin kotona. Aika kaukana tulesta tietenkin oltiin, mutta silti riittävällä etäisyydellä, jotta vauva pystyi samalla syödessään ihastelemaan liekkejä. 

Seuraavana päivänä kotimatkalla pysähdyimme erään huoltoaseman pihaan. Mieheni haki meille matkakahvit ja samalla kävi lämmittämässä meille sosetta tällä lautasella, jonka voi laittaa siis myös mikroon. Ja tiskikoneessa pesu onnistuu myös, BTW. Sitten istuimme autossa ja vauva sai katsella avonaisesta autonovesta ulos. Samalla meni soseet alas oikein helposti, kun seurailtiin huoltoaseman liikennettä.

Matkan aikana (yksi yö siis oltiin pois kotoa) todettiin myös ilmeisesti todella tärkeäksi ottaa mukaan äärimmäisen paljon tavaraa. Oli vauvalle vaihtovaatteita x3, sitteriä, leluja, leikkimattoa, tuttipulloja x4, kantoreppu, itselleni manuaalinen JA sähköinen rintapumppu (koska varmaan ajattelin että tarvitsen molempia 😂), tennismailat, koirille leluja, luita ja ruokakipot, ja vaikka mitä muuta. Isoa osaa ei edes purettu kasseista, mutta olipahan varalta mukana. Miksi, oi miksi, täytyy aina pakata koko omaisuus mukaan kun lähtee yhden yön reissulle? 😂





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joko saa alkaa yrittää toista lasta?

Jo tätä esikoista suunniteltaessa ajateltiin, että halutaan lapset (kaksi tai kolme) pienellä ikäerolla. Sektiopäätös sitten hieman hidastut...